Muut

Kettu



Kettu: Lihansyöjä nisäkäs

Yhteenveto keskeisistä tiedoista ja ominaisuuksista:

- Kettu on lihansyöjä-nisäkäs (perustuu pohjimmiltaan muiden eläinten lihaan). Se ruokkii pääasiassa pieniä jyrsijöitä, kaneja, kaloja, munia, hedelmiä ja hyönteisiä.

- Kettujen elinympäristöt ovat lauhkeita alueita. Löydämme tämän eläimen Pohjois-Amerikasta, Euraasiasta, Australiasta, Pohjois-Euroopasta ja Pohjois-Afrikasta. He valitsevat asuinpaikat, joista voi löytää ruokaa suurina määrinä.

- Suurimmalla osalla lajeista on ohuet kukat, terävät korvat, karvainen häntä ja pienet kolmio-silmät.

- Terve kettu elää keskimäärin 10 vuotta.

- He varastoivat ruokaa eri piilopaikoissa.

- Tärkeimmät lajit ovat: portaikko, punakettu (tunnetaan paremmin), arktinen kettu, harmaa kettu, korvakettu, peltokettu ja saarikettu.

- Heillä on tiheät ja pehmeät hiukset, jotka peittävät koko vartalon.

- Heillä on hämärä- ja yöelämätapoja (kun he lähtevät metsästämään ja lisääntymään).

- Koirien tavoin heillä oli erittäin terävä nenä.

- Joulukuun ja maaliskuun välillä on kettujen lisääntymisaika. Raskaus kestää 51–53 päivää. Jokainen naaras synnyttää 2 - 5 pentua raskautta kohti. Uros ja naaras hoitavat koiranpennut.

- Aikuinen kettu painaa yleensä 6-10 kiloa (uros). Naaraat painavat hieman vähemmän (4–8 kiloa).

Tieteellinen luokittelu:

Valtakunta: Animalia

Philo: Chordata

Luokka: Nisäkkäät

Järjestys: Carnivora

Perhe: Canidae


Video: Lapsille & nuorille - Tarina hännättömästä ketusta (Saattaa 2021).